2009/08/07
Chez Karahan
Diner with Karahan,Barış and Pınar/07-08-2009
Location:Cihangir/İstanbul
Chef:Karahan
Menu:
Tricolore(Tomato/mozzarella/basil)
Rucola salad
Baguette with grilled eggplant(Cream and parmesan on top)
Risotto a la karahan(with mushrooms)
Cabernet Sauvignon
Coffee and sakızlı lokum
Raiting:Very good!!!Bravo...
Risotto "a la Karahan" recipe
Karahan says:
"Kabak-kırmızı biber kereviz gibi sebzeleri 1lt suda kaynat
Mantarları teflon tavadasuyunu salmaya başlamadan sotele
Tencereye bir tatlı kaşığı tereyağ,bir çorba kaşığı sızma zeytinyağ koy
Bir soğanı,2-3 sarımsak ile pembeleştir
1,5 su bardağı arborio pirinci tencerenin içine koy
ve biraz karıştır.
sonra iki kepçe sebze suyundan dök karıytır
Suyu çektikçe sebze suyunu ilave et
2-3 kez işlemi tekrarla
Sonra Mantarları ilave et,bir bardak beyaz şarap ekle
sonra bir bardak su bardağı parmesan ilave et
ve karıştır
Taze fesleğende ekle"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment