2009/09/10

Tiramisu at Gian Franco






Tiramisu!!
My friend Gian Franco promised to prepare his famois tiramisu
Well i'm happy because i conviced him to give me the famous Tiramisu recipe
Date:02-09-2009
Location:75010/Paris
Menu:Cafe au lait and the best homemade tiramisu
Raiting:the best!


500gr mascarpone-Galbani(2 packs of Galbani)
3 eggs/oeufs
3 tablespoon-sugar/cuilleres a soupe de sucre
Very strong italian coffee(Gian Franco's choice:Lavazza)
Grand marnier or Amaretto
Pavesini biscuits (4 little packs of Pavesini)

Fouetter la mascarpone pour l'assouplir
Whip the mascarpone until it gets soft

Pour rendre la mascarpone plus cremeuse ajouter 1 goutte de lait
İf you want to get a creamy mascarpone,add a drop of milk

Prepare le cafe fort
prepare strong italian coffee

Battre les jaunes d'oeufs avac 2 cuilleres a soupe de sucre jusqu'a ce que ca devienne blanc
melanger avec la mascarpone

Whisk eggyolk with 2 tablespoons of sugar,whisk until it gets white
mix with mascarpone

Melanger doucement avec la mascarpone
toujours melanger dans le meme sens
et toujours garder les ingredients a la meme temperature

Mix it gently with the mascarpone
always in the same direction
and keep all the ingredients on the same temperature

Battre les blancs d'oeufs avec 1 cuillere a soupe de sucre,monter en neige(bien ferme)
Melanger avec la mascarpone dans le meme sens tres delicatement

Beat stiffly egg-white with one tablespoon/sugar
mix it with mascarpone(same direction,delicately)

Dans un recipient metter une premiere couche de pavesini trempe dans du cafe
puis mettre une couche de mascarpone
rajouter une deuxieme couche de pavesini trempe dans du Grand Marnier ou de l'amaretto

in a small dish put a first layer of pavesini(drunked with black coffee)
and add a layer of mascarpone
and than another layer of pavesinin(this time with Amaretto or Garend Marnier)

il n'y a que 2 couche de biscuits
Recouvrir avec la mascarpone et saupoudrer de cacao amer
Laisser reposer 24heures dans le frigidaire

There are only 2 layers of pavesini
cover with mascarpone
sprinkle with bitter cacao

Bon appetit!!

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